دین، ماندگارترین میراث فرهنگى ما است که از سوى پیامبران الهى به ویژه پیامبر خاتم و جانشینانان به حق ایشان، ائمه اطهار به دست ما رسیده است تا ما بتوانیم با پیاده کردن دستور العمل‏‌ها و آموزه‏‌هاى انسان ساز آن، خوشبختى و رستگارى خود را رقم زنیم.

از این رو، پاسدارى و حفظ این میراث عظیم و آشنایى و آگاهى لازم از معارف اصیل و ناب اسلام بر همه ما به خصوص جوانان واجب است؛ چرا که پاسدارى هوشمندانه از دین و نیز پایبندى عملى به آن براى نیل به رستگارى و سعادتمندى، در گرو این آشنایى و آگاهى لازم و کافى از دین و مبانی عقیدتی آن است1.

عموم اندیشمندان واقع بین و در رأس آنان دانشمندان علوم اجتماعى و روانشناسى، تنها راه نجات از این بن‌بست‌های فکرى و سرخوردگى نسل جوان از زندگى ماشینى و نیز رهایى از منجلاب اخلاقى و فساد را، بازگشت دوباره به دین، مذهب و اخلاق اعلام مى‏‌دارند2.

باید پذیرفت که جوانان امروز ما نیازمند الگوهاى شایسته و راستین هستند. لذا براى رشد باورهای اعتقادی ، بایستی اسوه‌هاى دینى خود را برای جوانان نسل امروز معرفی کنیم3، و چه نمونه‌هایی بهتر و کامل‌تر از سرور جوانان اهل ‏بهشت، و مجاهدانی همچون حضرت علی اکبر (علیه السلام) که در عنفوان جوانی، در حماسه تاریخی و مذهبی بزرگ اسلام  به ملکوت اعلی پیوست و شهید شد. جوانان امروز جامعه ما با الگو پذیری از بزرگان دینی و امامان معصوم (علیهم السلام) راه سعادت، خوشنودی و قرب خداوند متعال را پیدا خواهند نمود.

سید احمد سجادی

پی‌نوشت‌ها:

1) معاد از دیدگاه قرآن و روایات‏، جمعى از نویسندگان، جلد 1، ص 10

 2) همان منبع، ص 95

3) نقد و بررسى دیدگاه مخالفین در مسائل اعتقادى‏، جمعى از نویسندگان، جلد 1، ص 45